Читај ми!

Лончар најавио смене у болници у Ваљеву због проблема са реконструкцијом

Обновом 5.000 квадратних метара Дома здравља урађен је велики посао за грађане Ваљева, изјавио је министар здравља Златибор Лончар током посете тој здравственој установи. Лончар је истакао да није задовољан радом болнице у Ваљеву и најавио смене у тој установи.

Лончар је истакао да ка том Дому здравља, централној здравственој установи на примарном нивоу у Ваљеву, гравитира 100.000 људи и да она, с обзиром на велику разуђеност подручја, служи великом броју грађана, саопштено је из Министарства здравља.

Навео је да ће вредност радова достићи 350 милиона динара, додајући да се чека и нови намештај, који би требало да стигне до 29. јуна.

"Огроман посао је урађен, служиће нашим грађанима да у бољим условима сачекају и буду прегледани и лечени. Ово је и за наше јунаке, лекаре, сестре и спремаче, који ће сада моћи много боље да раде", рекао је Лончар.

Како се истиче, најавио је нову посету, када реновирани Дом здравља буде спреман да прими прве пацијенте.

"Све је ново, уређено, намештај треба да стигне до 29. јуна, као и још неке ситнице које су остале да се ураде до тада, а ја ћу доћи поново да обиђем и да проверим да ли је све стигло и да ли је завршено све што смо се договорили", рекао је Лончар.

Министар здравља је указао на то да је испуњено све што је обећано, те да ће се наставити са радом, јер је после пандемије најважније вратити се редовним прегледима и контролама.

"Наравно, све то под условом да се вакцинишемо и да изађемо из проблема званог корона и да се придржавамо мера које су на снази", апеловао је Лончар.

Лончар најавио смене у болници у Ваљеву 

Додао је да је радом Дома здравља Ваљево за време короне задовољан, али да то не може да каже и за болницу, те најавио смене у тој здравственој установи.

"Држава им је омогућила новац за реновирање болнице, они две године не могу да се одлуче шта би и како урадили. Мислим да нема другог решења, недеље су у питању, јер морамо да идемо напред. Имамо новац, имамо све и не можемо више да чекамо", објаснио је Лончар.

Директорка Дома здравља Ваљево Бранка Антић рекла је да је реновирање установе значајно, јер јој је, као лекару, важно у каквим условима ради и захвалила на свему што је држава омогућила.