Читај ми!

Централна манифестација oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције

Испред Палате "Србија" одржана је централна манифестација у оквиру обележавања Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова. Председник Александар Вучић обратио се окупљенима и најавио повећање плата полицајцима ове и следеће године.

Звуцима фанфара испред Палате "Србија" почела је централна манифестација, на којој ће 1.337 нових полицијских службеника положити заклетву, а више од 2.000 полицајаца ће бити у строју.

Манифестацији присуствује и председник Србије Александар Вучић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, министри у Влади.

Уочи почетка манифестације, директор полиције Владимир Ребић рекао је за РТС да МУП има ту могућност и комфор сваке године у своје редове "убризга свежу крв" за полицијске послове.

"Ти млади људи долазе са перфектним знањима и добрим вештинама и када их убацимо у систем они врло брзо овладају полицијским послом", истакао је Ребић.

Навео је да ће приоритети полиције у наредном периоду бити борба против организованог криминала и борба против корупције. Такође, полиција ће чувати стабилност јавног реда и мира, омогућити брзо проток грађана током туристичке сезоне.

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, Кнез Михаиловом улицом у суботу су продефиловали кoњаници Полицијске бригаде, Оркестар полиције и припадници различитих организационих јединица МУП-а. 

На тактичко-техничком збору на Калемегдану припадници МУП-а приказали су вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани су могли да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада различитих организационих јединица полиције.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара