Читај ми!

Посао за 100 најбољих дипломаца медицинских факултета

Током пандемије - још једном смо се уверили колико је важно улагање у здравство. Неке болнице су реновиране, а неке се граде. Улаже се у опрему - али и у најбоље дипломце медицине. У току је ново запошљавање. Сто најбољих дипломаца медицинских факултета добиће посао у 20 здравствених установа широм Србије.

Српска медицина добила је инјекцију знања, ентузијазма, посвећености... најбољи дипломци медицинских факултета, њих 100, добиће посао.

Вукан Ивановић из Звечана долази са Медицинског факултета у Београду, Кристина Јанковић, са Универзитета у Нишу, студирали у два града, а имају нешто заједничко - просечна оцена, током студија била им је 10.

Са мало мањим просеком, прате их њихове колеге са Универзитета медицинских наука у Крагујевцу и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици - Жељко Ивошевић и Емир Мехмети са просечним оценама - 9,89 и 9,73.

О томе где виде себе у будућности, разговарали су са министром здравља. Осим посла, добиће специјализацију и докторске студије.

"Жеља свих нас је да међусобно сарађујемо, да радимо у Србији и да здравство у Србији подигнемо на још виши ниво", наводи Жељко Ивошевић.

Појачање стиже у 20 здравствених установа широм Србије.

"Значи много, не само због здравственог система, значи због свих грађана Србије, јер ово су наша најбоља деца, они су неко ко треба да буде наша будућност, ко треба да лечи нас. Сматрам да је неопходно да уложимо у њих, да су они то заслужили и до сада смо преко 400 лекара на овај начин запослили, и преко 700 сестара. Укупно од 2014. од када сам министар, запослили смо преко 25.000 здравствених радника", наводи др Златибор Лончар, министар здравља.

А сви они имају готово исте циљеве - да младе генерације лекара међусобно сарађују, да стварају неке нове контакте и неке здраве односе на којима ће здравство почивати.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи