Читај ми!

Црна статистика – од почетка године погинуло 19 мотоциклиста, више од 300 повређено

У судару са путничким возилом на лицу места је погинуо возач мотоцикла на путу Шабац-Лозница. Од почетка године погинуло је 19 мотоциклиста, а повређено више од 200. Главни узроци су брзина, лоша обука и акохол који су све присутнији.

У Асоцијацији за безбедност мотоциклиста кажу да је ситуација у саобраћају таква да ако возите мотоцикл имате 60 пута већу могућност да страдате, него да возите аутомобил. Ова сезона је почела лошом статистиком, а криви су подједнако и мотоциклисти и возачи аутомобила.

Владимир Јефтић из Асоцијације за безбедност мотоциклиста указује да вожња 15 одсто мотоциклиста може да се окарактерише као насилничка. "Најгоре је провлачење између возила која се крећу", наглашава Јевтић.

Проблем праве и возачи који не виде мотоциклисте и не обраћају пажњу на њих, а најчешће ни мотоциклисти не дају показивач правца.

Јефтић указује да ризик од погибије и политрауматских повреда мотоциклисте у судару са аутомобилом 32 пута већи. "Ризик страдања можете смањити коришћењем заштине опреме, али кацига није довољна. Мора се користити и друга мотоциклистичка опрема која је високо уочљива", наглашава Јефтић.

У прегледном извештају Агенције за безбедност саобраћаја 2019. године наводи се да се у просеку, годишње у Србији региструју 1.673 саобраћајне незгоде у којима је један од учесника био мотоцикл или мопед. У тим несрећама живот изгуби око 50 особа, а њих 1.448 буде повређено.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара