Читај ми!

Нови проблеми за Мају и њено петоро деце, ако не плате дуг за струју завршиће на улици

Маја Коларски, коју је муж напустио када се разболела од карцинома и са петоро деце оставио без дома, привремени смештај је нашла у Бегечу, надомак Новог Сада. Осим што се свакога месеца бори да обезбеди основне услове за живот породици, пре неколико дана стигла јој опомена пред искључење електричне енергије због дуга који не може да плати.

Дуг преко 130.000 динара направили су претходни станари, али она мора да пронађе начин да га плати или ће са децом завршити на улици.

"Не постоји други начин, немамо где да одемо, нико неће да прими мајку са петоро деце и то је неминовно тако", каже Маја Коларски.

Иако се недавно запослила, уз све напоре које чини, не може да осмисли рачуницу да подмири и основне потребе деце и део овог дуга.

"То је обичан минималац. И даље спремам куће, станове и све остало, за што ми се пружи прилика. Продајемо наруквице, правимо сами наруквице, продајемо по кафићима увече и од тога допуњујемо буџет који је мали", додаје Маја.

У свакодневној борби за опстанак, Маја се суочава и са здравственим проблемима који су последица канцера дојке који је оперисала, али упркос томе не одбија тешке физичке послове.

"Хормонска терапија тешко ми пада, час сам надувана, час сам пуна воде и течности, не могу да устанем, имам проблема са кичмом, костима и још увек нисам отишла да обавим лекарске прегледе зато што немам времена", наводи Маја.

Једном у три месеца Маја добија ваучер за куповину хране од организације "Срби за Србе", и то је готово сва помоћ коју је добила. Више је, каже, оних који је осуђују, јер је родила толико деце, а нема новца да им приушти безбрижан живот.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара