Почела обнова Матарушке и Богутовачке бање – када ће хотели дочекати прве госте

У две краљевачке бање, Матарушкој и Богутовачкој, почела је обнова бањских објеката. Нови власник фирма "Економ" из Ушћа купила их је на јавном надметању као једини понуђач и то после 17 неуспелих продаја организованих у последњих девет година.

Аветињску тишину и неизвесност која је владала Матарушком бањом, заменили су бука косилица и камиона. Рукаве су заврнули мештани које је нови власник бање ангажовао на рашчишћавању парка и напуштених објеката. Три недеље раде ударнички.

Санација хотела још је фази у планирања, али приоритет новог власника Матарушке и Богутовачке бање је да што пре врати у функцију бањске објекте.

"Прве радове ћемо урадити на купатилу како би га пустили у функцију што пре, затим ресторан-пицерију 'Капица' и на крају хотел 'Термал'", каже директор УТП "Матарушке и Богутовачке бање" Дејан Антонијевић. 

Циљ је да бања остане бања, да јој сачувају имиџ. Строго ће се, каже Антонијевић, држати бањске историје, али и законске процедуре. 

"По урбанистичком плану може се радити само адаптација и тако ћемо и радити", каже Антонијевић.

Долазак нових власника покренуо је и мештане који се баве издавањем апартмана.

"И ми смо се упослили, радимо. Народ се интересује и надамо се да ће заживети", каже мештанка. 

До пре 10 година Матарушка и Богутовачка бања биле су међу најпосећенијим у овом региону. Многи гости никада од њих нису ни одустајали, не само због лековитих вода, долазе и због окружења.

"Из собе видим брдо и планину, реку, фантазија", каже стари гост из Јужне Африке Света Ристић.

"Са бањама Краљево ће имати све што је потребно за одмор, Србију у малом", поручује директорка ТО Kраљево Ана Миросављевић. 

Жамор задовољних туриста у краљевачким бањама очекује се већ овог лета. За почетак, угостиће их житељи. На хотелски смештај моћи ће да рачунају почетком наредне године.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво