Читај ми!

Тамара у тешким условима одржава цело домаћинство, брине о браћи и ученик је за пример

Тамара Мијајлевић из Владимировца са сестром и три брата остала је да живи сама. Они живе у изузетно тешким условима, а за само две године остали су без оца, мајке и баке, која је бринула о њима.

Тамара Мијајлевић има 17 година и када је пре месец дана остала и без мајке, преузела је вођење домаћинства. Кућни послови јој нису сметали да остане добар ђак у панчевачкој Гимназији.

"Најтеже ми је путовање и то што има да се ради у кући, а још има доста и да се учи, али углавном све стижем. Трудимо се некако све то да преживимо и да кроз све заједно прођемо. Тешко је, али се сналазимо", каже Тамара Мијајлевић.

Мијајлевићи живе у кући која је стара више од сто година и неопходно је потпуно реновирање, а и бела техника је дотрајала, па често стрепе да због кратког споја не дође и до пожара.

"Јако је стара кућа, па и струја често варничи. Пре неки дан пукао је неки кабл, јер имамо доста продужних утикача. Спавамо на каучима који су доста стари", додаје Тамара.

Тамарини школски другари прикупили су добровољним прилозима за њу новчану помоћ од 40.000 динара како би лепше провела летњи распуст.

"Она је златна, непосредна, свакоме ће да прискочи у помоћ. Врло често кажем деци, погледајте како она плива и функционише и нека вам она буде узор и идол", наводи разредни старешина Јанко Марковић.

Локална самоуправа Алибунара често за ову породицу обезбеђује једнократну помоћ, а обећали су да ће почети и обнову куће.

"Обезбедићемо и нешто од школске опреме, лаптоп због онлајн наставе и све што им треба – од месечних карата за превоз и свега још што је неопходно да им употпуни једно боље детињство и успешно школовање", истиче Зорана Братић, председница Општине Алибунар.

Тамара се нада да неће морати још дуго да спава са млађом сестром у соби без грејања и да ће зиму дочекати у много бољим условима. Планира следеће године да упише факултет, јер зна да без образовања не може очекивати бољи и лепши живот.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се