Читај ми!

Колико вреди кућа која се нађе на траси ауто-пута

Када се нечија кућа нађе на траси будућег ауто-пута, власници немају много могућности – чекају понуду државе и траже за тај новац нови дом. Неколицина житеља вождовачког села Раковица нису задовољни понуђеном ценом квадратног метра. Сматрају да овде има посла и за омбудсмана.

Мирослав Стефановић каже да је кућу скоро реновирао и верује да је за 75 квадратних метара добио лошу понуду.

"За ову квадратуру ми смо рекли да нећемо испод 80.000 евра да пристанемо, ево можете слободно да видите, имам и слике да вам покажем. Нека одлуче сами, ако нам не исплате тих 80.000, нека нам нађу нешто овако, ми ћемо да будемо задовољни нека буде један кроз један", наводи Стефановић.

Томиславу Здравковићу ово је већ други пут да се сели због изградње пута. Пре 40 година кућу у Медаковићу морао је да напусти из истог разлога, па је у селу Раковица добио привремени смештај, који је постао трајни, све до данас.

"На пример, за 68 квадрата понуђено ми је 42.000 евра. За те паре у данашње време не можеш ништа да купиш на територији Вождовца. Нисмо ми тражили не знам колико, ми смо тражили да нам се плати 850 евра по квадрату, да бисмо колико-толико могли нешто да купимо", наглашава Здравковић.

Ресорни министар тврди да су до сада понуду прихватиле 63 од 65 породица. Каже да никога неће насилно расељавати, али да им неће нудити више новца.

"Уколико људи нису спремни, не желе да прихвате овај износ, који је највећи на територији Републике Србије који је ико добио, не морају, могу да остану да живе у тим условима који су заиста неусловни, али то је то", поручује Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Одлуку о томе да ли ће остати у својим домовима или ће, ипак, прихватити понуду, ове две породице треба да донесу до краја месеца.   

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи