Читај ми!

Како је пандемија српску снајку из Колумбије навела да се приземљи баш на Златибору

Пандемија је подстакла много младих, који су за послом и бољим животом отишли ван Србије, да се врате у земљу. Златибор је магнет за бројне туристе, али и за српске снајке са других меридијана.

Колумбијку Надију и Жељка повезала је небеска љубав. Упознали су се радећи за авио-компанију у Дубаију. Пандемија их је приземљила. Када су остали без посла размишљали су где ће градити породично гнездо и одлучили су да атерирају у угоститељство на Златибор.

"Било је мало компликовано, наше колеге из Србије са којима смо радили у авио-компанији причали су ми о ситуацији о Србији и мало ме уплашили шта могу да очекујем ако дођем овде", каже Надиа Арцињегас.

Када су се скрасили на Златибору, закључила је да половина тих прича није била тачна, а у то су је уверили менталитет људи и, пре свега, љубав супруга.

"Није најгоре у Србији. Из тог разлога што кажем да сам видео земље, видео сам на који начин се живи у другим земљама. Овде има потенцијала, али наравно, све сходно томе колико смо у стању и да финансирамо неке своје идеје", наводи Жељко Гордић.

Надиа и Жељко кажу да постоје бројне заблуде о Колумбији и баш зато желе да их разбију укусима и другим специфичностима у својој кафетерији у којој служе колумбијску кафу.

"Поједини људи када дођу овде питају ме о дроги, нарко-картелима. Колумбија није Ескобар, заправо. Тако их упутим у нашу културу, приближим егзотику и лепе боје живота и укусе моје земље", поручује Надиа.

"Е сад, зашто Златибор? Ја сам из Ужица иначе, Златибор сам увек волео, природа је прелепа и ето ја се надам у скорије време да се стопроцентно преселимо овде", додаје Жељко.

На изненађење пријатеља и родитеља, стан у Београду заменили су за имање на којем ће саградити дом испуњен децом.

Да није пропутовао свет, Жељко каже да не би знао колико је Србија лепа. Управо зато ће на Златибору, уз посао, засновати и породицу.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара