Читај ми!

Новак Ђоковић у Љубишу отворио вртић који је понео име чувеног дечјег песника

Златиборско село Љубиш добило је први вртић. Реконструкцију је финансирала Фондација "Новак Ђоковић", а отварању је присуствовао наш најбољи тенисер који је дан после одиграног финала турнира у Риму дошао на Златибор.

Несвакидашњи и велики догађај за једно од највећих златиборских села – Љубиш и његове мештане. Радост и срећу због отварања новог вртића употпунио је долазак најбољег тенисера Новака Ђоковића.

Мештани Љубиша, али и околних села, дошли су како би упознали Новака, сликали се са њим и узели аутограм и захвалили за отварање вртића.

Први вртић у Љубишу понео је име прослављеног дечјег песника Љубивоја Ршумовића, који је рођен у том селу.

Ђоковић је поручио да је и сам одрастао на планини, као и да му је велико задовољство што је данас у Љубишу.

"Пуно времена сам провео у природи и баш смо малопре причали о значају повратка људи на село, повратка у мала места, јер некако нас је и ова корона освестила колико је битно да имамо свеж ваздух, здраву храну и здраву воду, неко окружење које је мало мирније и спокојније", рекао је Ђоковић.

Навео је да је ово 46. вртић од постављања мисије Фондације – рани развој и предшколско образовање.

"Разлог зашто је то битно је што је то основа живота и едукације детета, односно једног људског бића", додао је Ђоковић.

Глобална директорка Фондације "Новак Ђоковић" Јелена Ђоковић каже да свакој мајци треба подршка, а да је отварање овог вртића један од начина да им се та подршка пружи кроз квалитетан рад са децом, али и социјализацију деце и дружење.

"Да их уведемо у друштво на један леп начин, у једном окружењу пуном љубави и мислим да када се деца врате кући после дружења са својим другарима могу да проведу и квалитетно време са својим родитељима и то је нешто што једну породицу чини квалитетном и срећном", поручује Јелена Ђоковић.

Миладин Чубраковић из Љубиша је отац четворо деце, два сина иду у нови вртић.

"То нам много значи и за нас родитеље, и за село и за децу. За све је то добра ствар", каже Чубраковић.

Зоран Чубрак из Љубиша има петоро деце од којих двоје креће у нови вртић.

"Што се тиче вртића, све је одрађено како треба. Само нам фале путеви овде, друго нам ништа не фали у нашем селу", истиче Чубрак.

Први вртић у Љубишу понео је име прослављеног дечјег песника Љубивоја Ршимовића, рођеног у том селу, а који је присуствовао догађају.

У вртићу ће за почетак бити двадесеторо деце.

Реконструкција, адаптација и опремање вртића коштали су 12,5 милиона динара, девет милиона динара је обезбедила Фонадија "Новак Ђоковић", а 3,5 милиона динара општина Чајетина.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво