Читај ми!

Сумњиво 60 диплома Универзитета у Крагујевцу стечених од 2014. до 2016. године

Сумња се да је Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Европским центром за мир и развој од 2014. до 2016. године издао шездесет диплома које нису стечене на легалан начин.

Током марта та високошколска установа поништила је 22 дипломе медицинским сестрама за студије које су извођене у Пули, а за које је хрватско министарство просвете утврдило да су нелегалне.

Након тога, кандидаткиње се папиролошки пребацују на Факултет медицинских наука у Крагујевцу, који им је и издао дипломе о заршеном школовању.

Поред тога, Универзитет је посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву предао документацију за још 38 лица, за које постоји сумња да су дипломе стекли на незаконит начин.

"Поред 44 дипломе које су издате медицинским сестрама из Републике Хрватске на Универзитету у Крагујевцу су издате дипломе и за две одбрањене докторске дисертације лицима из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. Поред наведених диплома, у рачунарима су нађене скице за 14 диплома које су припремљене за штампу за одбране докторских дисертација лицима са подручја Косова и Метохије, за које сумњамо да су издате 2016. године", каже Марко Лукић, генерални секретар Универзитета у Крагујевцу.

Додао је да су у целом поступку Универзитет у Крагујевцу, Република Србија и Факултет медицинских наука, поред велике нематеријалне штете, претрпели и материјалну штету од око 10 милиона динара.

Иначе, Универзитет у Крагујевцу студије је организовао са Европским центром за мир и развој, који није акредитован за извођење наставе на струковним студијама.

Аферу је недавно открило садашње руководство крагујевачког универзитета и о њој су одмах обавештени сви надлежни органи.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво