Читај ми!

Папрене цене гаражних места у Београду, коштају као станови

Паркинг је последњих година проблем у свим деловима Београда. О томе колико је драгоцен најбоље говори податак да цена гараже на Новом Београду достиже цену једне гарсоњере.

Милан Вујанић тврди да скоро сваки дан изгуби најмање 20 минута тражећи паркинг место испред своје зграде.

Гаражу нема. Када има среће паркира се близу, а понекад до зграде пешачи и 15 минута.

"То је један од проблема и он утиче на организацију наших живота. Мени моја супруга каже – дођи раније 15 минута, јер нећеш имати где да паркираш. Замислите када је паркинг место дошло на ред да утиче на наше планирање дана, да ли да ставимо близу зграде или не", каже Милан Вујанић.

Његов комшија нема тих проблема. "Много ми значи што имам гаражу, јер ова улица је једносмерна, а људи да би овде доле избегли семафор иду кроз моју улицу и праве гужву", истиче Братољуб Живаљевић, власник гараже.

Цена гаражног места у згради код "Штарк арене" достиже и 40.000 евра. Једна гарсоњера толико кошта. Подаци Републичког геодетског завода кажу да је најскупља гаража на Копаонику. Коштала је 90 хиљада евра.

Од укупног гаражног простора у Србији, скоро 56 одсто је у Београду.

"Гаражно место је данас саставни део стана. јер ви када то купујете ви купујете квалитет живота, а не плочице, квадрате, чесму. већ квалитет живота. Чему служи леп поглед са прозора ако ви 30 минута тражите паркинг испред зграде", каже Душан Узелац, финансијски саветник.   

Братољуб Живаљевић каже да људи често долазе у сукобе, јер се многи паркирају испред дворишта.

Паркинг место може и да се изнајми. Цене су од две до 20.000 динара месечно, у зависности од локације. Ипак, има и оних који су дошли до гараже, али су се мало другачије паркирали. Они су своју гаражу претворили у мали стан.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво