Читај ми!

Бајрамске поруке – на крају месеца рамазана радују се они који су га искористили како му приличи

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић и председник Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтија Мевлуд Дудић, упутили су бајрамскe порукe верницима који славе један од највећих празника у Исламу.

Поводом Рамазанског бајрама, поруку је упутио председник Мешихата Исламске заједнице у Србији, муфтија Мевлуд Дудић.

"Долазак Бајрама након рамазана порука је да послије марљивог труда којег улажемо у рамазану долази дан добијања награде, олакшање и радост, као што ће након овосвјетског живота у стрпљењу и покорности Аллаху џ. ш. доћи највећа радост и срећа за човјека – успјех на Судњеме дану, дану додјеле награде послије проживљења, сусрет са својим Господаром и улазак у Џеннет."

Дани Бајрама су дани радости, истакао је Дудић, али је упозорио да је опасност пандемије још присутна па очекује од верника да се и даље придржавају инструкција.

Бајрамску поруку је упутио и реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић.

"На крају месеца рамазана, као и на крају живота радују се само они који су га искористили онако како му приличи и искрено се кајући за све пропусте, за оно што су могли учинити, а нису", поручио је Насуфовић.

Горко се кају, како је додао, и они који су током месеца рамазана чинили ружна дела и који су оскрнавили лепоту и величанственост поста и живота.

"Надамо се да смо као вјерници успели и да смо у посту нашли своју мјеру. Надамо се и да смо као постачи тражећи своју мјеру увидели вредност једне капи воде и једног залогаја хлеба", рекако је Насуфовић.

Рамазански бајрам долази након месеца поста, обележава се три дана, а назива се и Хаџи Бајрам, јер током њега велики број верника обавља Хаџ, једну од пет основних исламских дужности.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи