Читај ми!

УНС: Подршка Мухарему Баздуљу поводом кампање увреда у БиХ

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је да је пренеражено кампањом пуном увреда и мржње која је на друштвеним мрежама у Босни и Херцеговини покренута против истакнутог новинара, књижевника и члана руководства УНС-а Мухарема Баздуља.

УНС наводи да је кампања увреда и мржње покренута после објављивања снимка на ком у Андрићграду Бездуљ пева у друштву нобеловца Петера Хандкеа и прослављеног режисера Емира Кустурице.

У саопштењу, УНС упозорава да је хајка на Баздуља, у којој је Петер Хандке називан "негатором геноцида", потпиривана и из босанских редакција.

"Сарајевско Ослобођење свом је некадашњем уреднику и вишеструко награђиваном новинару због присуства у Андрићграду експресно укинуло и колумну, а главна уредница се извињавала читаоцима због 'узнемиравања узрокованог снимком са приватне забаве у част Петера Хандкеа'", наводи се у саопштењу.

УНС истиче да је шокиран што се хајци прикључио и Александар Хемон, познати писац и професор на Принстон Универзитету, који се у јавности представља као борац против национализма и сваке етничке искључивости.

То новинарско удружење сматра да су напади на Мухарема Баздуља, као и покушаји "отказивања" и "укидања" његове слободе изражавања, израз национализма и атак на слободу говора у региону.

УНС је изразио пуну подршку колеги Баздуљу, који је и кандидат за члана Суда части на изборима у Удружењу заказаним за 29. мај.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво