Читај ми!

Одата почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању Амбасаде Кине

Полагањем венаца испред спомен обележја на месту срушене кинеске Амбасаде, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадорка Републике Кине у Србији Чен Бо одале су почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању те зграде 1999. године.

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да је Србија бескрајно захвална кинеском народу и кинеским новинарима, који су и у тим тешким тренуцима били уз нашу земљу.

"Народна Република Кина је наш велики пријатељ, који нам увек пружа безграничну подршку у свим изазовима који се нађу пред нама. Права је привилегија имати такве пријатеље као што је кинески народ", нагласила је Кисић Тепавчевић.

Амбасадорка Кине је захвалила Влади Републике Србије, Граду Београду, Удружењу новинара Србије и свим српским пријатељима што сваке године обнављају сећање на погинуле кинеске новинаре.

"Кинески новинари су својим животима платили цену заштите истине, правде и праведности. Никада нећемо заборавити злочин учињен од стране агресора", рекла је Чен Бо.

Подсетивши да је Кина уз помоћ Србије на месту срушене амбасаде подигла Кинески културни центар, амбасадорка те земље је навела да је та зграда нови симбол челичног пријатељства две земље.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво