Читај ми!

Радно време продавница за празнике – само за Ускрс нерадан дан

Већина продавница у Србији радиће у суботу 1. маја, док ће Ускрс, 2. мај за већину бити нерадан дан.

Продавнице ланца "Лидл" радиће скраћено, до 18 сати у петак, 30. априла, у суботу и недељу, 1. и 2. маја, неће радити, док ће 3. маја радити по редовном радном времену, саопштила је та трговинска кућа.

За разлику од "Лидла", све "Идеа", "Рода" и "Меркатор" продавнице 1. маја ће радити према редовном радном времену, док ће 2. мај бити нерадан за већину њих, укључујући и Идеа онлајн продавнице.

Током ускршњих и првомајских празника продавнице "Макси", "Мега Макси", "Шоп енд Гоу" и "Темпо" имаће прилагођено радно време, саопштено је из ових трговинских ланаца.

"У петак 30. априла ове радње ће радити скраћено, до 18 часова. У суботу 1. маја продавнице ће радити по редовном радном времену. На Ускрс, 2. маја ће све продавнице бити затворене, а од понедељка 3. маја цео систем ће у потпуности радити уобичајено", навели су у овим трговинама.

Поједине трговине ипак ће радити и у недељу, а реч је о туристичким центрима.

Тржни центри радиће 30. априла до 18.00. У суботу, 1. маја, имаће редовно радно време (10.00-22.00), а у недељу ће сви тржни центри бити затворени (осим биоскопа у тржним центрима - који раде). Од понедељка, 3. маја - радиће редовно.

Радно време пијаца

Пијаце које послују у саставу Јавног комуналног предузећа "Градске пијаце" у Београду током ускршњих и првомајских празника, изузев 2. маја, радиће од 6 до 19 часова.

Зелене пијаце неће радити на Ускрс, 2. маја, осим пијаца "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" које ће радити од 6 до 13 часова.

Пијаца "ОТЦ" Нови Београд у петак, суботу и уторак радиће од 8 до 16 часова, док ће бити затворена 2. и 3. маја, наводи се у саопштењу.

ЈКП "Паркинг сервис"

Од петка, 30. априла, до уторка, 04. маја 2021. године, ово предузеће неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града. У истом периоду биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у улицама Таковска бр. 31 и Милешевска бр. 51.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворена за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила. Од среде, 05. маја 2021. године, Служба паркинг контроле и пословнице Корисничког сервиса радиће по устаљеном радном времену.

Пошта

Поводом наступајућих празника, нерадни дани биће од 30. априла до 4. маја. Током празника радиће само дежурне поште.

Дежурне апотеке

Укупно пет апотека "Београд" ће, од петка до уторка, примати купце 24 сата. Оне у центру Београда, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару Маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и Лазаревачка у Др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време од 8 до 18 часова имаће апотеке "Палилула" у Кнез Даниловој, "Браће Ковач" у Криволачкој, "Мирослава Трајковића" у Пожешкој и "Ђуро Ђаковић" у Мајке Кујунџића на Звездари.

Радно време "Беокома" за празнике

Током ускршњих и првомајских празника, на телефоне Беоком сервиса грађанима ће бити доступни оператери комуналне милиције током целог дана, односно 24 сата.

Бројеви телефона на које грађани могу позвати су 0800-11-00-11 и 011-3090-007, саопштено је из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво