Читај ми!

Запослени у "Хајнекену" посадили 1.000 садница у Зајечару, Новом Саду и Београду

Запослени у компанији "Хајнекен Србија" посадили су 500 садница дрвећа у Зајечару, Новом Саду и Београду, у оквиру акције "Посади свој хлад".

За сваку од 500 садница које су запослени у компанији "Хајнекен Србија" посадили, компанија је донирала по једну додатну садницу за грађане широм Србије.

Бројем од укупно 1.000 садница компанија "Хајнекен Србија" заједно са својим запосленима, омогућила је уштеду 24 тоне угљен-диоксида годишње, односно 720 тона угљен-диоксида за период од 30 година.

Заштита животне средине, смањење емисије CO2 и очување зелених ресурса и воде су приоритети одрживог пословања компаније "Хајнекен Србија", у оквиру програма "Стварајмо бољи свет", а овом акцијом запослени ове компаније лично су допринели и помогли у очувању локалне заједнице у Зајечару, Новом Саду и Београду.

"У јесењој и пролећној акцији садње грађанима је подељено 60.000 садница. Наш циљ је да у предстојећем периоду поделимо још 300.000 садница грађанима и помогнемо да наша планета постане здравије место за живот. Компанија 'Хајнекен Србија' је међу првима подржала акцију 'Посади свој хлад' и показала спремност да допринесе побољшању квалитета животне средине", поручују организатори акције "Посади свој хлад", НВО "Зелени развојни центар".

Вода представља веома важан ресурс у производњи пива и њена балансирана употреба је од изузетне важности, а само током последње деценије компанија "Хајнекен Србија" смањила је потрошњу воде у свом производном процесу за 75 одсто и, из године у годину, настоји да одржи овај тренд и још више допринесе очувању водених ресурса.

Највећи део искоришћене воде се након процеса производње пива пречишћен враћа у природу, али одређена количина воде се у процесу производње пива губи услед природног процеса испаравања. Уз позитиван утицај које дрвеће има у пречишћавању ваздуха и смањењу емисије CO2, оно процесом транспирације природи враћа значајну количину воде.

Свака кап је битна.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара