Читај ми!

Седморо деце хоспитализовано у Ужицу због дијареје и високе температуре

На Дечје одељење ужичке болнице смештено је седморо деце која су повраћала, имала високу температуру и дијареју. Према информацијама добијеним од родитеља, заједничко им је што су боравила у једној ужичкој приватној агенцији за чување деце.

Седморо деце, узраста од годину и по до три године, сада су бољег стања, а једно дете је отпуштено на кућно лечење.

"Сигурно ниједно дете није витално угрожено, а вирусолошка потврда тестирања узорака столице већ је стигла тако да су деца позитивна на рота вирус. Међутим, постоји и одређен број деце који има и канфилобактер", каже докторка Дара Божовић, начелница Дечјег одељења Опште болнице Ужице.

Истиче да се и бактериолошка потврда, односно налаз, очекује за 24 до 48 сати.

"Нама је била мало клиничка слика тежа код пацијената него за уобичајене гастроинтестиналне инфекције, па смо посумњали како је ово период коронавируса мада смо сву децу антигенски тестирали, они су били негативни, али одређен број деце смо и пи-си-ар тестирали", додала је Божовићева.

Дакле, осим потврђеног рота, стомачног вируса, који је и иначе карактеристичан за децу млађег узраста, чекају се резултати бактериолошких тестова како би се утврдио тачан узрочник.

У агенцији у којој су деца боравила биле су и санитарна и ветеринарска инспекција. Санитарна инспекција је још пре две године забранила припрему хране у том објекту због неиспуњавања услова и наложила отклањање недостатака.

 

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи