Читај ми!

Петковић на Цвети у манастиру Високи Дечани

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић борави, на празник Цвети, у манастиру Високи Дечани. Он је јуче посетио Србе у Бостану код Новог Брда.

Петар Петковић је присуствовао светој литургији, после које је са игуманом Савом Јањићем обишао манастирски посед.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је, приликом посете манастиру Високи Дечани, нагласио важност ове светиње за опстанак српског народа у Покрајини.

Петковић је истакао да тај манастир представља не само материјалну ризницу од непроцењивог значаја, већ и духовну ризницу опстанка српског народа на Косову и Метохији, као и идентитета и порекла нашег народа и наше културе. 

Директор Канцеларије за КиМ посетио је јуче Србе у Бостану код Новог Брда и у цркви Успења пресвете Богородице у овом месту присуствовао прослави празника Врбица.

Петковић је рекао да му је веома драго што је посетио мештане овог села и место на којем су се Срби вековима окупљали.

"И данас смо се овде окупили да позовемо на мир и на слогу. Држава Србија је уз вас и помагаће вам. Уз поздраве које вам шаље председник Александар Вучић желим да вам кажем да Србија чини све да сачувамо мир, да позовемо на присебност и да, што је у нашој моћи, учинимо све како би живот овде био бољи и како би ви и ваша дечица овде имали будућност", рекао је Петковић у Бостану.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи