Читај ми!

Стефановић положио венац на Споменик Незнаном јунаку поводом Дана Војске Србије

Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић положио је венац, уз војне почасти, на Споменик Незнаном јунаку на Авали поводом Дана Војске Србије – 23. априла.

Министар Стефановић је венац положио у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајора Душка Жарковића. 

У спомен-књигу уписао је:"Истрајан, поносан и храбар. Баш такав је наш народ. Опстао је, упркос бројним искушењима кроз векове, захваљујући несаломивој јачини духа и воље. Српски војник његово је оличење".

Уписао је да су наши бесмртни јунаци, и данас им одајемо пошту, јер је њихова жртва и херојски подвизи незаменљиви узор јединицама и командама Војске Србије.

"Оставили сте им у аманет слободну отаџбину. Инспирисани вашим делима и данас часно носе војничку униформу и никада не посустају у борби за безбедну и бољу Србију. Били бисте поносни на њих. "Хероји, вечна вам слава и хвала",  додао је Стефановић, саопштило је Министарство одбране.

На Цвети 23. априла 1815. године у Такову је подигнут Други српски устанак, који представља историјску прекретницу у стварању модерне српске државе и војске. 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво