Читај ми!

Поломљена стакла на улазним вратима школе у Обилићу

Стакла на улазним вратима зграде Основне школе "Бранко Радичевић" у Обилићу поломљена су, а у ходнику школе је више каменица којима је гађан улаз зграде, пренео је РТС-у директор школе Александар Поповић.

Оштећење је примећено јутрос.

"Јутрос, када је помоћно особље отворило школску зграду, приметило је да су улазна врата на згради школе разбијена и оштећено је десетак прозора", рекао је Поповић. 

Случај су пријавили полицији која је обавила увиђај.

Поповић истиче да су упркос инциденту ипак кренули са наставом. 

"Деца су мало узнемирена због овога", додао је Поповић.

У школи у Обилићу, јединој српској установи у том граду, наставу похађа 21 ученик.

Зграда школе је и раније била нападана, а пре неколико година порушен је један део, да би се ослободио простор за градњу нове општинске зграде.

Канцеларија за КиМ оштро осуђује напад

Канцеларија за КиМ саопштила је да је листа демолираних објеката у српским срединама на Косову и Метохији од почетка године предугачка. Након цркава, здравствених установа, сада се на мети албанских ектремиста нашла и образовна установа, поручују у саопштењу.

"На данашњи дан, осам година после потписивања Бриселског споразума, када би већ увелико требало да буде формирана Заједница српских општина која би донела стабилнији и мирнији живот нашем народу на Косову и Метохији и заштиту српске имовине, ми смо сведоци грубе  нетрпељивости према свему што је српско", истиче се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију оштро осуђује овакве континуиране нападе, захтева хитну реакцију надлежних органа и тражи казну за починитеље.

"Такође, упућујемо апел међународним снагама у јужној покрајини да појачају присуство у српским срединама и осигурају миран живот нашем народу", закључује се у саопштењу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво