Читај ми!

Матуранткиња из Врања Тамара Мисирлић је успешна каратисткиња, али и прави пример хуманости

У кризним временима потребније је да помогнемо онима који су у тешкој животној ситуацији. Како пандемија коронавируса траје дуже од годину дана, многи су пролазили кроз озбиљна психичка и физичка стања. Тамара Мисирлић из Врања је успешна спортисткиња која је покренула више акција да помогне суграђанима којима је потребна помоћ.

Тамара Мисирлић, матуранткиња Економско-трговинске школе у Врању, пре годину дана је чула да десетогодишња Анђела и њена мајка живе у лошим условима, 50 километара од града. Желела је да им помогне, прво самостално, а затим је позвала и цело одељење.

"Примам стипендију и онда сам то искористила да њој купим оно што би је обрадовало и одлучила сам да је посетим. Упутила сам своје родитеље, показала им слике и они су ме наравно подржали. Ја се и дан-данас чујем са њом. Захваљујући добрим људима, она сада има нови дом, близу школе, близу пута, и сада ми је лакше да одем да је видим, посетим, и однесем шта јој треба", каже Тамара Мисирлић из Врања.

Преко друштвених мрежа јављају јој се породице којима је потребна нека врста помоћи, а јављају се и они који желе да помогну.

Претходних годину дана усмерила је пажњу на то, онако посвећено како се већ 15 година бави каратеом.

"Члан сам наше репрезентације, 2019. године смо имали Европско првенство у Карловим Варима, ту сам освојила треће место у борбама, то је мој скорији, већи успех. Такође сам 2019. положила за судију, сада судим на такмичењима и уједно се такмичим", прича Тамара.

Тамарини циљеви су да настави да се бави хуманитарним радом, да оснује карате клуб и да ради са децом, али и да упише и заврши Економски факултет.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи