Читај ми!

Преговара се о кредиту за изградњу и реконструкцију 15 факултета у Србији

Поред буџетских средстава за потребе образовног система, Министартсво просвете проналази нова средства за реализацију нових пројеката. Преговара се са Развојном банком Савета Европе о кредиту од 95 милиона евра за изградњу и реконструкцију петнаест факултета. Међу њима је и Биолошки факултет Универзитета у Београду и Институт за ботанику и ботаничку башту "Јевремовац".

Нова зграда Биолошког факултета требало би да се нађе у Кумодражу, уз Торлак и Фармацеутски факултет, у оквиру кампуса биомедицинских факултета.

"Очекујемо да наши студенти који сада оснивају компаније у другим земљама могу то да раде и овде. Биоекономија, молекуларна биологија. Услови у којима ради факултет су услови из 19. века, објекти, зграде, сад смо у 21. веку и мислим да је намера да се заиста све то заврши", каже проф. Жељко Томановић, декан Билолошког факултета Универзитета у Београду. 

Радиће се на петнаест пројеката, односно на модернизацији петнаест факултета.

"Средства су већ одобрена, али ће уговор бити потписан и средства на располагању у четвртом кварталу са Банком савета Европе за кредит од 95 милиона евра", рекао је Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја .

Оно што је важно, каже министар, јесте то да се поред Биолошког факултета заврши и приведе крају визиторски центар или природњачки центар који је започет са градњом 1995. или 1996. године. 

Центар ће носити Панчићево име.

Биолошки факултет похађа 1.600 студената, а наставу, када није онлајн, похађају на четири локације.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво