Читај ми!

Протест у Грачаници, окупљени захтевају да полицијски командир поднесе оставку

У Грачаници је одржан други по реду протест због пребијања деветнаестогодишњег Луке Димитријевића од стране три Албанца, током којег је неколико стотина окупљених затражило смену командира полицијске станице Братислава Трајковића.

Породици и пријатељима пребијеног младића данас су се придружили мештани Грачанице и других насеља, а присутни су били и представници локалних институција.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пренео је окупљенима да ће уколико командир Братислав Трајковић и руководство полицијске станице не поднесу оставке, почети са процесом њихове смене.

"Нажалост, веома ретко смо наилазили на разумевање и ретко су то полицајци схватали озбиљно. Десило се нешто што није смело да се деси у Грачаници. Пребијање Луке је последње упозорење за све нас. Долазим из породице која је доживела трагедију и потпуно разумем како се осећа породица Димитријевић. На основу разговара са оцем Луке Димитријевића видео сам колико је то могло бити кобно и колико је на пуку срећу Лука, могу да кажем, остао само пребијен, могло је бити свашта. Нажалост, неки немају разумевања за то", рекао је Поповић.

Подсетио је да је и пре неколико година општинско руководство у Грачаници донело одлуку да командир полицијске станице буде разрешен, додавши да га није било шест месеци у станици, али да је потом враћен.

Трајковић је у изјави медијима рекао да је дошло до туче српског младића и три Албанца и да је случај окарактерисан као неспоразум.

"Сматрам да је недопустиво да се овај случај окарактерише тако да је дошло до неспоразума и да су нанете лаке телесне повреде, а без тога да се сачека званични извештај из болнице. Мислим да је морална обавеза комадира и свих функционера у полицијској станици да поднесу оставке", рекао је Срђан Поповић.

Албанци који су младићу српске националности нанели повреде су саслушани у полицијској станици у Грачаници и пуштени. Повређени младић је завршио у болници.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи