Читај ми!

Уручени кључеви првих станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду

Премијерка Ана Брнабић уручила је кључеве првих станова изграђених за припаднике снага безбедности у Новом Саду. Било је крајње време да држава уради нешто овако конкретно, као што је градња станова за припаднике безбедносних служби и тиме покаже захвалност, али и каква смо држава данас – озбиљна, која брине о својим грађанима, поручила је Брнабићева.

Ана Брнабић је истакла да је Србија држава која брине о породицама припадника служби безбедности.

Навела је да је пројекат изградње станова за безбедњаке сигнал и осталима – лекарима, учитељима, наставницима, васпитачима, професорима, ватрогасцима, свима који раде за државну службу и боре се за Србију, да постоји боље сутра.

"Да ће се ово радити и за њих, да ће се држава бринути о свима, јер тако сваки дан јачамо сваки сегмент друштва", рекла је премијерка.

Премијерка је уручила 14 кључева новим станарима у зградама изграђеним у новосадском насељу Југовићево и најавила да ће кључеви станова у Краљеву и Крагујевцу бити уручени до краја маја.

"Хвала свим припадницима служби безбедности на свему што радите да се сви ми, остали грађани осећамо безбедни и сигурно, али и вашим породицама, јер оне подносе највећи део те жртве, јер знају да је ваш живот сваки дан на линији која чини све нас друге безбеднима", поручила је Брнабићева и подсетила да је председник Александар Вучић покренуо пројекат 2018. године.

Навела је и да је свих 2.000 станова, колико је предвођено у првој фази изградње у Новом Саду, већ продато, те најавила да ће се у том граду кренути у другу фазу, изградњу додатних станова, и то већ до краја лета.

Подсетила је да ће се у Новом Саду кренути у изградњу нове ковид болнице, додатне зграде КЦВ-а, зграде научно-истраживачког института.

"Србија је данас другачија земља, постала је таква 2014. године. Данас је Србија јача него јуче, али слабија него што ће бити сутра", рекла је Брнабићева.

Додала је да је посебно поносна што на градилиштима нових станова раде домаће компаније.

"Прве породице ће се овде уселити већ данас, вечерас и желим вам да уживате у новим становима", поручила је Брнабићева.

Премијерка је заједно са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић, министром унутрашњих послова Александром Вулином и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишла станове који су намењени полицијацима, војницима, ватрогасцима, али и свима осталима запосленима у службама безбедности.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да је поносна што данас кров над главом добијају они који су дали велики допринос држави, а због којих се сви у Србији данас осећају безбедно.

"У јулу 2019. године дошло је до измене закона у оквиру пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности и тада је омогућено да и друге групе наших грађана стекну право да купе стан по изузетно повољним условима", истакла је Кисић Тепавчевићева.

Навела је да су тако право на повољнију куповину новог дома добили и људи из категорије бораца, породице палих бораца и ратних војних инвалида, али и мирнодопских војних инвалида.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да припадници служби безбедности свакодневно брину о свим грађанима Србије, те да никада не траже захвалност за оно што чине, али да је дужност државе да им се захвали управо изградњом социјалних станова.

"Председник Србије Александар Вучић је први човек после низа деценија који је приступио решавању стамбених проблема борачке популације. Сви припадници служби безбедности постају део једне нове Србије која их не издаје и продаје, него се труди да они живе боље", поручио  је Вулин.

Додао је да је срећан јер је чуо да су се у овом потпуно новом насељу највише тражили велики станови, што је, према његовим речима, показатељ да сви ови људи желе да имају велике породице.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио да изградња једног оваквог насеља представља нову слику Србије и Новог Сада који се, како је истакао, гради и развије, али и државе која води рачуна о свим оним који брину о безбедности сваког појединца.

"Ова парцела је некада била запарложена, а данас је прелепо насеље одакле се стиже брзо у центар град. Поред скоро две хиљаде станова, овде ће бити изграђена нова школа, ново обданиште и потпуно нови спортски центар", истакао је Вучевић.

Навео је да је Град Нови Сад инвестирао, поред издвајања Владе Србије, око милијарду и по динара из градског буџета у, како каже, највеће градилиште у Србији.

Најављено је да ће Нови Сад бити први град у Србији у коме ће се градити додатни станови за припаднике снага безбедности, јер је интересовање за ових 2.000 станова било изузетно велико и сви станови су брзо нашли своје купце.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво