УСТ: ДВТ хитно да распише конкурс за избор заменика јавних тужилаца

Удружење судија и тужилаца Србије позива Државно веће тужилаца да без одлагања приступи попуни постојећих систематизација јавних тужилаштава у читавој земљи, односно да распише и спроведе огласе за избор заменика јавних тужилаца.

У саопштењу Удружења судија и тужилаца Србије (УСТ) наглашава се да претходни сазив Државног већа тужилаца (ДВТ) није спровео ниједан конкурс уназад две године, да није одржана нити једна редовна седница сазива од почетка пандемије.

Како се оцењује, више је него јасно да је претходни сазив очигледно више бринуо о свом здрављу, него здрављу заменика јавних тужилаца и јавних тужилаца који су, за разлику од њих, били изложени ризику на послу све време.

УСТ упозорава да је управо због крајњег немара и погрешних приоритета претходног сазива, на новом је сазиву да не дозволи да поједина јавна тужилаштва у наредних неколико месеци остану практично без носилаца јавнотужилачких функција обзиром да заменици јавних тужилаца одлазе у пензију, а нови се не бирају,

"То је реална претња на коју нас упозоравају колеге, као и да у најкраћем року повећају број заменика јавних тужилаца попуњавањем постојећих систематизација", додаје се у саопштењу.

УСТ подсећа да је попуна постојећих систематизација јавних тужилаштава и њихово проширење била основа програма свих изборних чланова садашњег сазива Државног већа тужилаца и да је време да се крене у реализацију.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара