Породица Немет је захваљујући хуманим људима добила најлепши поклон за Ускрс

Породица Немет из Новог Милошева добила је најлепши поклон за Ускрс. Захваљујући донацијама грађана прикупљена су средства за куповину куће. Породица Немет, са четворо деце, живела је до сада без струје.

За само две недеље живот једанаестогодишњег Тибора, његова два брата и сестре се променио из корена. Захваљујући хуманим људима сада може да користи благодети електричне енергије.

"Сад могу и да гледам телевизор и да пуним мобилни телефон и да имам купатило", каже једанестогодишњи Тибор.

Породица Немет је скоро девет година живела у кући без струје.

"Деца су изабрала своју собу, већ су нашли. Пресретни, само треба да се уради да могу да се уселе у своју собу", каже Дијана Немет.

"Ја, кад сам први пут дошао овде, верујте ми, ја сам заплакао од среће. Ја сам био срећан зато што сам видео да су деца срећна", каже глава куће Тибор Немет.

Хуманитарна организација "Огњиште" из Панчева организовала је акцију прикупљања новца, а обезбеђено је врло брзо пет хиљада евра. Уређење новог дома ће такође бити уз помоћ донатора.

"Једна фирма из Зрењанина се јавила да донирају и поставе ламинат. Фирма из Београда у току следеће недеље треба да се чује са власником, они се баве извођењем унутрашњих радова, да среде, да изглетују, да окрече", каже Славко Радојчић из организација "Огњиште".

Донације су стигле из Србије, Америке и Немачке, а највећи део новца поклон је брачног пара Љиљане и Мустафе Балића из Београда.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи