Читај ми!

У "Тигровим" чизмама марширају војници, а и ловци ће имати сигуран ход

Иако су у процесу реструктурирања и приватизације, радници пиротског "Тигра" не седе скрштених руку. Свакога дана произведу хиљаде пари гумене обуће. Недавно су "Тигрови" стручњаци конструисали нову чизму за коју сматрају да је одличан производни и извозни адут.

У "Тигровим" чизмама произведеним у погону у Пироту марширају припадници елитних јединица армија широм света. "Тигрови" стручњаци сада желе да њихове чизме носе и професионални ловци. Зато су конструисали нову чизму.

Данијела Алексов, помоћница директора "Тигра", каже да чизму карактерише добар савремени дизајн и одлична удобност.

"Наши стручњаци су радили на посебној конструкцији самог ђона. Елиминише повреду зглоба која је најчешћа код ловаца. Имамо нове материјале које омогућавају лов у свим временским периодима", каже Данијела Алексов.

Тони Шебез, менаџер продаје у "Тигру", каже да ће "Тигар апсолут бут" омогућити присуство производа у високом рангу ловачких чизама на светском тржишту где су присутни велики конкуренти "Ле Шамо" и "Игл".

Сматра да ће моћи да постигну прихватљивију цену за исти квалитет.

"Тигар" производи гумену обућу за све намене. Од чизама које носе најпознатије ватрогасне јединице на свету и којима буквално може да се хода кроз ватру, преко модерних ловачких чизама, па све до чизама које могу да трпе ниске температуре и до минус 100 степени.

Оно што је главна карактеристика "Тигрових" чизама је врхунски квалитет и ручна израда.

"Овде радимо гумену обућу од светски познатих материјала. Ради се о ручној изради гумене обуће. Конфекционирање се ради од много делова и наша гумена обућа је на много већем нивоу и бољег квалитета", објашњава Јасмина Мијалковић, директорка производње.

"Тигрова" фабрика обуће по обиму производње и извоза друга је у Европи и трећа у свету. Хиљаду и две стотине радника има сигуран ход у будућност захваљујући квалитетним гуменим опанцима и чизмама.