Читај ми!

Ванредна ситуација у Ћићевцу, "Бехтел Енка" оштетио цеви током радова на Моравском коридору

Због оштећења на магистралном цевоводу, који је извођач "Бехтел Енка" направио приликом радова на Моравском коридору, око 8.000 житеља општине Ћићевац трећи дан је без воде. Јуче је уведена и ванредна ситуација.

У Ћићевцу и Сталаћу, највећим од седам насељених места без воде, обезбеђене су три цистерне са водом за пиће, а техничка је допремљена у Појате, Лучину и Мрзеницу.

"То нам је мало најтеже због хигијене. Поготову увече. Нешто радимо око пољопривреде, запрљамо се, треба нам доста воде", прича један мештанин.

За најмлађе је ургентно обезбеђено 2.000 литара флаширане воде.

"Вртић је јутрос добио воду за пиће и воду за припремање хране, као и две основне школе, основна школа у Ћићевцу и основна школа у Сталаћу, тако да је читава територија општине Ћићевац покривена водом за пиће и техничком водом", наводи др Мирјана Кркић, председница Општине Ћићевац.

На месту хаварије, у селу Бошњане, убрзано се ради на санацији оштећеног магистралног цевовода.

"До овога је дошло приликом извођења радова на изградњи ауто-пута и приступних путева до градилишта. Овде се измешта овај водовод. Извођач радова ће покрити штету која је настала на овом квару на водоводу. Нама је кључно да што пре нормализујемо водоснабдевање и чинимо максимум напора да се то убрза", истиче Александар Антић, директор Коридора Србије.

Викналсон Тевендран, пројектни менаџер компаније "Бехтел Енка", указује да је план да материјал и најважнији елемент који се наменски прави, стигне до сутра увече. Нада се да ће се водоснабдевање нормализовати пре уторка.

Вода ће бити за пиће тек након што то потврде и анализе Завода за јавно здравље. До тада житељи Ћићевца могу пити и воду са 17 повезаних чесама чија се исправност редовно контролише.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи