Читај ми!

Нестала девојчица из Крагујевца, надлежни и породица позивају грађане да јаве полицији ако је виде

Тринаестогодишња А. М. из Крагујевца нестала је 20. марта у поподневним сатима, и од тада јој се губи сваки траг. Због лоших породичних односа, девојчица је привремено, на захтев родитеља, била смештена у прихватилиште за децу. Надлежни органи и породица позивају све грађане, ако је виде, да се јаве полицији.

Тринаестогодишња А. М. ученица је седмог разреда и, према речима њеног оца, добро је и послушно дете. Проблеми у породици настали су када је почела да се виђа са пунолетним момком, који живи у њиховом комшилуку. Тада се променила, кажу родитељи.

Да би јој помогли и обезбедили саветодавни рад, са стручним лицима, смештена је у прихватилиште за децу.

Милош Мирковић, отац нестале девојчице, каже да му је жеља била да је склони, да не би просила.

У прихватилишту за децу, у којем је девојчица боравила двадесет дана, кажу да то није установа затвореног типа.

Деца обављају уобичајене активности, иду у школу, друже се, а у понашању А. М. ништа није указивало да би могла да побегне.

"Све време рада је праћена, све ово време. И значи, она је кренула да изађе, да прошета са девојчицом, која је такође била корисница овде. Међутим, она се није вратила после те шетње. Ми смо одмах након тога обавестили Полицијску управу", каже Снежана Стевановић, директорка Центра за развој услуга социјалне заштите "Кнегиња Љубица".

Са случајем је упозната и Фондација "Тијана Јурић". Фотографија нестале девојчице, објављена је на сајту Нестали Србија.

"С обзиром на њене године, то је заиста озбиљно дуг период, где можемо сви да се запитамо где се дете налази и да ли је можда у животној опасности. Овакве ситуације су врло битне и у ономе што желимо се уведе у Србију, а то је Амбер Алерт систем, јер чини ми се да би по самом нестанку ове девојчице о којој сада говоримо, овај систем помогао да она већ сада буде враћена својим родитељима", каже Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић".

Отац сумња да је његова кћерка можда отишла са својим младићем, коме се такође губи сваки траг. И он и надлежне институције имају само једну жељу – да се А. М. што пре пронађе и врати кући.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво