Читај ми!

Основци из Сремске Митровице у хуманој мисији – ускршњи пакетићи за вршњаке са КиМ

Од почетка месеца око 3.500 основаца из Сремске Митровице прикупља ускршње пакете за вршњаке са Косова и Метохије. Највише их је из месне заједнице "Блок Б", која је позната као оаза хуманости и заједништва.

У кварту доброте у Сремској Митровици, таква је и школа. Свакога дана њени основци у посебну учионицу донесу нове шарене пакете за децу са Косова и Метохије. У њима су, кажу, играчке и друге ствари, али најважнија је љубав с којом то чине.

"Ту смо спаковали слаткише, оловке, фломастере и свеске и јако сам срећан што им можемо помоћи", наводи Данило Ступар, ученик другог разреда ОШ "Јован Поповић" из Сремске Митровице.

Школа "Јован Поповић" из Сремске Митровице једна је од седам у којима се спроводи акција. До сада су прикупили 800 пакета.

"Свако дете је послало емотивну поруку, у писму је садржај да желе да остваре комуникацију са децом са Косова и Метохије и да се једнога дана и упознају", наводи Мирјана Ивановић, учитељица у ОШ "Јован Поповић" из Сремске Митровице.

Мина Радосављевић, ученица другог разреда ОШ "Јован Поповић" из Сремске Митровице, деци која живе на Косову и Метохији пожелела је добро здравље.

"Такође им желим да буде добра у школи, да се труде и да раде. И најважније – желим има да буду жива и здрава", додала је Радосављевићева, док им је њена другарица из разреда Вања Дукић поручила да верују у себе.

"Чак иако сте мали, можете учинити пуно ствари, верујте у себе, јер ви то можете", поручила је деци на Косову и Метохији Дукићева.

У Месној заједници која је организатор акције одушевљени су одзивом.

"Невероватно је колико деца сама желе да учествују у томе, а ту су и родитељи, тако да не сумњам у квалитет ове акције и у бројно стање тих пакета", наводи Драган Божић, председник МЗ "Блок Б" из Сремске Митровице.

У месној заједница "Блок Б" живи 9.000 људи. Сами су уредили дечја игралишта, засадили дрвеће, организују акције, часове страних језика и баве се хуманитарним радом.

"Стварно је милина живети у овом делу града", истиче Божић. 

Осим по људским врлинама "Блок Б" познат је и по томе што има много породица са троје и четворо деце. Све је овде подређно детету, па и једна од највећих манифестација у Србији "Павлове дечје игре".

Да буду добри људи и негују односе, деца се овде уче од малена, па и лепим манирима, у којима је уживала и наша екипа.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво