Читај ми!

Поништена грађевинска дозвола за изградњу жичаре на Калемегдану

Управни суд је донео пресуду којом се уважава тужба Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ) и поништава грађевинска дозвола за изградњу гондоле (жичаре) на Калемегдану, који је издало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 1. априла 2019. године.

Управни суд је у потпуности усвојио аргументацију правног тима РЕРИ-ја, констатујући, између осталог, да је извођење припремних радова било правно немогуће без претходно прибављене сагласности на студију о процени утицаја на животну средину, саопштио је РЕРИ.

"РЕРИ се најискреније захваљује Европа Ностри, која нам је пружила стручну подршку, као и свим стручњацима, невладиним организацијама, активистима и медијима који су непоколебљиво бранили Калемегдан и Београдску тврђаву", наводи се у саопштењу.

Агенција Танјуг имала је увид у пресуду по којој је Управни суд, такође, наложио Министарству да донесе "ново и на закону засновано решење", а у складу са примедбама изнетим у пресуди.

Такође, Министарство је овом одлуком суда обавезано да тужиоцу – Регулаторном институту за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ) – надокнади трошкове управног спора од 34.500 динара, у року од 15 дана од дана пријема пресуде, док је одбијен захтев Града Београда за накнаду трошкова управног спора, као заинтересованог лица у овом спору.

Укинутим решењем било је дозвољено инвеститору Јавном предузећу "Скијалишта Србије" и суфинансијеру Граду Београду извођење припремних радова за изградњу станице гондоле "Калемегдан" који обухватају постављање градилишне ограде, постављање инсталација и опреме привременог карактера за потребе изводења радова, земљане радове и радове на стабилизацији терена и осигурања ископа према суседним парцелама бушеним шиповима.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара