Читај ми!

Шесточлана породица Немет осам година без струје, Тибор учи уз светлост свеће

Хуманитарна организација "Огњиште" из Панчева покренула је акцију да се помогне породици Немет из Новог Милошева. Ова шесточлана породица нешто мање од осам година живи у кући без електричне енергије.

Са двогодишњом сестром Марином и нешто старијом браћом Лазаром и Кристијаном, једанаестогодишњи Тибор ни не зна како је живети у кући са струјом. За школске обавезе мора свакодневно да се сналази некада иде код другара, а некад учи уз светлост свеће..

"Па кад сам у школи онда другара питам или другарице, да ли би могао да дођем до њих и да урадим то што ми треба", објашњава Тобор Немет из Новог Милошева.

Дијана Немет, мајка четворо деце наводи да је само Табор живео у кући где је било струје, а да Лазар, Кристијан и Марина од самог рођења живе без струје.

Породица Немет живи у изнајмљеној кући у Новом Милошеву. Отац је срећом тренутно запослен, али новца буде тек за дечије потребе. Сањају годинама своју кућу.

"То нам је најважније због деце. Сад, важно је и за мене и за супругу, али је најбитније за децу да имају детињство како треба и као и остала деца", објашњава Тобор Немет, отац.

Хуманитарно удружење Огњиште из панчева покренуло је акцију помоћи овој породици. Први ефекти већ су видљиви.

"Покренули смо акцију сакупљања новчаних средстава за куповину назови нове куће, усељиве исто у овом месту која је потпуно здрава. Са струјом водом, купатилом, великим плацом. Нашли смо је и ево сад смо кренули, већ смо сакупили трећину од потребног новца", наводи Славко Радојчић из хуманитарне организација "Огњиште"

Ана Игњатов Балинт, хуманитарна активисткиња наводи да нико не заслужује да живи један овакав живот, а посебно не родитељи са четворо деце.

"Нису они од нас ни кућу тражили. Него смо ми једноставно осетили потребу да им купимо ту неку кућу од пет хиљада евра. То за данашње време ја мислим да није нека цифра и да уз помоћ грађана то може да се скупи", истиче Игњатов Балинт.

Након што се купи кућа, хуманитарци најављују да ће покренути акцију да се добровољним радом мајстора нови дом уреди и да се опреми потребним покућством.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво