Читај ми!

Јована Јоксимовић нови главни и одговорни уредник Танјуга

Пошто је Танјуг добио новог власника, предузеће "Тачно", за новог главног и одговорног уредника те новинске агенције именована је Јована Јоксимовић.

Јована Јоксимовић је рекла да јој је част што ћe бити "на челу тима најбољих новинара у држави".

Како је нагласила, привилегија је добити могућност да се настави традиција Танјуга дуга скоро 80 година.

"Циљ нам је да будемо тачни, најбржи, објективни и кредибилни. Сигурна сам да ће Танјуг и убудуће бити окосница свих важних догађаја у земљи, региону и свету", истакла је Јоксимовићева.

Новинска агенција Танјуг више није јавно предузеће. Сви сервиси Танјуга су регистровани на фирму "Тачно" д. о. о. чији је директор Мања Грчић.

Према уговору са Републичком дирекцијом за имовину, жигови Танјуга уступљени су на коришћење предузећу "Тачно" на десет година.

Право својине на непокретностима и покретним стварима, право коришћења на стварима у јавној својини и друга имовинска права припадају Републичкој дирекцији за имовину.

Мања Грчић нагласила је да почиње модернизација Танјуга.

"План је да, као и све што смо до сада радили, унапредимо, да искористимо бренд и традицију и наше знање како бисмо направили најмодернију агенцију у региону. У плану су велика финансијска улагања као и отварање телевизије Танјуг", каже Грчићева.