Читај ми!

Милан живи без струје, уз сву муку не жели да напусти Тегошницу - комшије имају добру вољу да помогну

У јануарском поплавама Милану Станковићу из Тегошнице код Власотинца река је однела део куће. Станковић има 59 година, нарушеног је здравља, а живи сам, у тешким условима. Мештани Тегошнице позивају све људе добре воље да помогну како би имао услове за живот достојан човека.

Мало је рећи да тешко живи. Без струје, са мало хране, у соби са једним пропалим креветом уз пећ на дрва коју користи само кад мора преживљава Милан Станковић из Тегошнице, села између Црне Траве и Власотинца. 

Има скоро 60 година није ожењен, здравље му је нарушено, а недавно су му умрли мајка и брат.

Милан Станковић каже да не зна ни сам како се сналази и да му је све потребно, чак и кревет.

Милану помажу комшије. Обезбедили су му воду, доносе му храну, брину се о њему колико могу.

Да би Милан имао услове за живот достојне човека позивају људе добре воље да помогну. После недавних поплава постоји опасност и да се кућа у којој живи сруши.

"Покрећемо акцију да се помогне, ако неко шта има да му понуди да му да, струју нема, инвентар нема, нема ништа, нема човек од чега да живи, нема ни храну, ми га некад зовемо да вечера или да руча", каже Властимир Младеновић из Тегошнице.

Часлав Анђелковић из Тегошнице каже да је Милан је добар, воли да живи у овом крају.

"Ту је навикао са нама, излази сваком у сусрет, ево изашли смо и ми њему у сусрет довели смо му воду", рекао је Анђелковић.

Тегошница је село подељено на два дела. Куће са једне стране Власине припадају општини Власотинце, са друге Црној Трави.

У општини Црна Трава кажу да ће кућа Милана Станковића бити санирана у априлу, у Центру за социјални рад у Власотинцу да он прима једнократну социјалну помоћ и да му је понуђено да буде збринут у Дому за стара лица што је он одбио.

Уз сву муку Милан не жели да напусти Тегошницу, нада се да ће за њега ипак доћи бољи дани.