Читај ми!

Нет.кабинет, платформа која повезују школско градиво и нуде нова знања

Годину дана након што смо ушли у ову корона реалност и даље има људи који имају многа питања и којима неке ствари нису јасне и зато је курс о епидемији намењен управо онима који имају још нека неразјашњена питања о тој теми, рекао је о пројекту нет.кабинета Тадеј Kурепом, из Иницијативе "Дигитална Србија".

На овом курсу је радила врло мултидисциплинарна екипа биолога, хемичара, софтверских инжињера али и аниматора и илустратора а глумац Милош Биковић је дао свој глас, рекао је гостујући у Јутарњем програму Куреп.

Сама платформа нет.кабинет је развијена прошле године у мају у пику првог таласа коронавируса и развијена је на платформи "петља" где основци и средњошколци већ годинама могу да нађу најбоље материјале за учење информатике.

"Дигитална Србија и Фондација "Петља" заједно је направила платформу нет.кабинет која је омогућила интеракцију између наставника и ученика а касније се показало да је потенцијал платформе већи и тако смо почели да рзмишљамо о увођењу мултидисциплинарних курсева који ће да уведу нова знања и повежу различите области", рекао је Куреп.

Уницефу је био врло занимљив тај интердисциплинарни приступ и са њима је и направљен први курс посвећен теми епидемије.

"Овај курс је изворно намењен ученицима трећег разреда гимназије али поједине делове могу да користе и ученици другиг разреда гимназије и основних школа. Курс је направљен по јединицама наставних јединица из предмета као што су биологија, хемија, информатика. Поред тога што је врло информативан овај курс има посебну вредност што је заснован на званичним школским програмима али нуди другачији приступ и припрема ученике за живот", рекла је Весна Kартал из Уницефа.

Овакви курсеви стављају ученика у први план и поред усвајања знања доприносе формирању ставова и вредности али и одговорности према себи и другима.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи