Читај ми!

Вучић са Ружићем: Влада ће спремити измене закона потребне за нове школске уџбенике

Председник Александар Вучић разговарао је са министром просвете Бранком Ружићем о потребним изменама закона који би држави омогућили да се сачине нови школски уџбеници.

Вучић је на свом Инстаграм налогу навео да се договорио са Ружићем да Влада Србије и ресорно министарство крену у измену два закона, како би се створили услови да држава сачини уџбенике за основну и средњу школу за српски језик и књижевност, историју и географију.

"Србија је слободна и независна земља и, управо због тога, ови најзначајнији уџбеници морају да буду део српског издаваштва и посао од највишег јавног интереса. Живела Србија!", додаје се у објави на налогу buducnostsrbijeav.

Ружић: Дао сам налог да се формира радна група

Министар просвете је саопштио да је дао налог да се формира радна група која ће реализовати иницијативу председника.

"Садржаји уџбеника за предмете који су важни за наш национални идентитет морају да буду пажљиво бирани. Најпре, требало би да изменимо Закон о уџбеницима, да позовемо ауторске тимове кроз јавни позив и формирамо тим који ће припремити и израдити уџбенике, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања", рекао је Ружић.

За овај процес, према његовим речима, био би задужен Завод за уџбенике, као једини државни издавач.

"На недавном састанку са представницима Завода за уџбенике разговарали смо о реорганизацији те установе и сматрам да би на овај начин Завод допринео додатном обезбеђивању квалитета уџбеника за нашу децу", изјавио је Ружић.

Истакао је да ће ове недеље бити одржан први састанак те радне групе.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво