Читај ми!

Највећи број страдалих у удесима није имао везан појас – из полиције најављују додатне контроле

Од почетка пандемије забележен је пораст броја саобраћајних несрећа. Током протеклог викенда у саобраћају су страдале четири особе, а десетак је теже и лакше повређено. Ухапшен је и возач који је дивљао престоницом. У полицији кажу да ће још више појачати контолу на путевима.

У последње време велики је број пешака који страда у саобраћају. Сведоци смо и несрећа где је људски фактор најчешћи због журбе и пребрзе вожње, што су и главни узроци саобраћаних несрећа. Такође, највећи број страдалих и погинулих нису били везани.

"Од почетка године 15 људи је погинуло зато што није имало везан појас, од тога шест погинуло приликом превртања. Везивање појаса није лични избор, мислите на вашу децу, на вашу супругу, јер невезивањем појаса остављате их саме", каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Младић који је дивљао Београдом и тиме се похвалио на друштвеним мрежама, ухапшен је за неколико сати, а поред затворске казне полиција му је одузела и возило.

"Камере у систему видео-надзора могу документовати низ саобрћајних прекршаја, наравно оне документују и то да ли власницима возила истекла регистрација и у наредном периоду власницима тих возила биће послато неколико хиљада прекршајних позива због документиваних саобраћаних прекршаја", наводи Бобан Милинковић, заменик начелника саобраћајне полиције Србије.

Од почетка пандемије већина европских земаља, поред ограниченог кретања, за возила је прописала и максималне брзине како би се смањио ефекат ризика у саобраћају. Тако је у метрополама брзина ограничена на 50 километара на час, а на ауто-путевима до 100 километара на час. Ове мере у Унији трају док траје и корона карантин, а полиција их спроводи врло ригорозно.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара