Читај ми!

Дрину, Бобију и Љубовију туристи тек треба да открију

Да Србија може бити привлачна туристичка дестинација и за домаће госте показало се прошлог лета. Једна од посећенијих дестинација била је и Општина Љубовија у којој је остварено 27.000 ноћења, двоструко више него 2019. године. Туризам је уједно постао и једна од најважнијих привредних грана у том крају, а из Министарства туризма најављују и нова улагања.

Из туристичко-производног комплекса смештеног у центру Љубовије, ускоро ће се са ознаком произведено у Србији, на европском тржишту наћи неколико врста висококвалитетне воћне ракије. Своју дестилерију власници планирају да претворе у туристичку атракцију, због чега граде и смештајне капацитете.

"Осим Немачке план је да се ракија извезе у Кину, Русију и друге земље Западне Европе. Дестилерија тренутно запошљава осам радника, али је у плану да се прими још," најављује Мирјана Остојић, руководилац производње.

Река Дрина највећи је туристички потенцијал општине и све више младих људи одлучује да се бави угоститељством. Инвестиције у туристичку инфраструктуру у наредном периоду, кажу, биће приоритет.

"Ми туризам видимо као велику развојну шансу за нашу општину. У претходној години смо имали преко 27.000 ноћења и по први пут су људи на територији наше општине видели да могу да живе, да зараде од туризма", истиче Милан Јовановић, председник Општине Љубовија.

Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникације наглашава да је веома значајна чињеница да су у току радови на изградњи аутопута Рума-Шабац-Лозница. 

"Верујемо да ће значајно унапредити, и појачати да кажемо, и саобраћај, и прилив туриста до ове туристичке дестинације, али и поред тога сама река Дрина, планина Бобија, то су само неки од туристичких атракција", оцењује Матић.

У наредних месец дана у Љубовији почињу и радови на изградњи базена у вредности од 32 милиона динара, а у плану је и изградња ауто-кампа.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи