Читај ми!

Студент Полицијске академије извукао шестомесечну бебу из закључаног аутомобила

Немања Радовић, студент завршне године Полицијске академије, показао је у пракси шта значи бити на служби грађанима 24 сата. Затекао се на правом месту, у правом тренутку, испред Дома здравља у Ивањици, када су се случајно закључала врата аутомобила у којима је била шестомесечна беба, а кључеви остали унутра.

Узнемирена мајка се обратила за помоћ сталоженом младом полицајцу, који покушао пажљиво да разбије прозор како не и узнемирио бебу. Kако није успео, мајци је рекао да остане уз дете, док је он отишао у њен стан по резервне кључеве. У аутомобилу је остао закључан и њен мобилни телефон, а како ју је савладала паника једва је успела да се сети адресе.

Прибрани полицајац је укључио четири мигавца и користећи искуство са обуке за брзе интервенције стигао брзо до њеног стана, узео резервне кључеве и решио непријатну ситуацију.

Бебу је савладао сан, али стрепња мајке да ће у аутомобилу нестати кисеоника отклоњена је сталоженим потезом полицајца. Беба је спасиоца наградила осмехом кад ју је узео у наручје.

Немања Радовић је из Радаљева, који ради као полицајац у Гучи, а од малена је научио да буде сналажљив и одговоран, стасавајући кроз рад на породичном имању и не запостављајући школске обавезе.

Од породице је, каже, добио главне животне лекције, због којих се определио за позив у којем ће доказати да је полицајац у служби грађанима, чак и када није на дужности.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво