Читај ми!

Протест у Лозници – грађани траже бржу реакцију тужилаштва у случајевима саобраћајних несрећа

У Лозници је синоћ ухапшен возач за кога постоји сумња да је, пре месец дана, у селу Воћњаку, аутомобилом усмртио 60-годишњу суграђанку и потом побегао. Како се данима није знало ко је починилац, грађани Лознице организовали су протест. Незадовољни су реакцијом тужилаштва, не само у овом случају.

Зашто ниси стао да ми помогнеш? Једно је од питања на плакатима с ликом настрадале жене који су на неколико локација у Лозници. Уз родбину, то питање постављају и грађани, који су, кажу, после тог случаја, били уплашени и за своју безбедност. Протесту су се прикључили и родитељи дечака који је 2017. погинуо у саобраћајној несрећи, а против почионица тужилаштво није ни покренуло поступак.

"И данас дани сам узнемирен, јер ова бахатост је страшна, не могу да замислим да је могуће да се тако дешава", каже Милован Матић из Лознице.

"Незадовољан сам на рад тужилаштва из једног разлога – јер је донело решење да нема основа за подизање кривичне пријаве против возача који је прошао поред знака деца на путу и згазио ми дете", каже Владимир Глишић из Воћњака.

Лозничка полиција, по налогу тужилаштва, дан пре протеста привела је тридесетшестогодишњег мушкарца из Лознице, због сумње да је извршио тешка кривична дела против безбедности у саобраћају и непружања помоћи повређеном.

И, упркос томе, породица и грађани протестовали су испред тужилаштва, јер је, кажу, починалац тог дела био познат већ неколико дана после несреће.

"Нажалост, ја нисам овде усамљени случај, зато што ми се доста њих јавило, нажалост, ту је и мали Димитрије од 12 година, ту је мали Раденко, ту има доста деце. Нажалост, да је на овакав начин морала јавности да се скрене пажња на рад Јавног тужилаштва у Лозници", каже Мирјана Мићић, ћерка настрадале жене.

У саопштењу за РТС, Основно јавно тужилаштво у Лозници наводи да ће осумњичени у случају настрадале жене бити саслушан, после чега ће бити донета одлука о одређивању притвора.

Напомињући да трпе огроман притисак због, како пише у саопштењу, неоснованих напада јавности, Тужилаштво напомиње да је у овој фази поступка предузело све законске радње.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво