Читај ми!

Поред кућа у Сурчину бачено 20 тона пилећих ногица – ко тајно прави дивље депоније

Неко је у Сурчину, у насељеном делу, бацио око седам тона смрзнутих пилећих изнутрица. Несвакидашњи призор прво су приметили грађани који живе у близини и одмах обавестили надлежне. Кажу, ово није први пут да се на овом месту угледа овакав призор.

Слика више него речита. Отпад аутомобила, нагомилано смеће, речица по којој плутају флаше и хемикалије, а од пре неколико дана и депонија за више од 20 тона пилећих ногица и изнутрица.

"Пре седам до десет дана овде је истоварено близу 30 тона пилећих ногица. 'Зоохигијена' је одвезла од јутрос првих пет тона. Прошле недеље је са локације код Ловачког дома у Сурчину однето око пет тона. Грађани су и раније имали проблема овде са разним фирмама, чак су и физички били нападнути", каже Предраг Барош из Општине Сурчин.

Одмах до депоније су куће. Житељи Сурчина који у њима живе нису хтели пред камере, али су нам рекли да се ово не дешава први пут и да су изгубили наду да ће се кривац открити.

Због проблема које су имали раније због пријављивања, сада нису желели пред камере.

Недалеко одавде, на само четири километра, налази се водоизвориште.

Неискоришћени делови пилетине морали су да се одвоје од осталог смећа, како би се носили у спалионицу. Комуналне службе од јутрос чисте овај неред.

Додатан проблем је, кажу из Општине, да и неке фирме из Војводине овде истоварују отпад јер су казне у покрајини пет пута више него у Београду.

"Тако смо у Петровчићу имали проблем са фирмама које су ухваћене на делу и које су наставиле и даље да плаћају казне и да истоварују грађевински материјал", додаје Барош.  

Ових дана општински инспектори обишли су све фабрике за прераду пилећег меса из Сурчина и нема доказа да је било која од њих ово урадила.

Из "Ветерине Београд" су нам рекли да су и они били на терену и цело јутро чистили, а у Општини Сурчин, у којој има више од 20 нелегалних депонија, залажу се за оштрије казне.

"У неким проценама износ средстава за уклањање дивљих депонија у Сурчину је око 250 милиона динара. То је отприлике пола буџета градске општине. Апеловао бих на све наше суграђане, ми ћемо односити отпад, да станемо на пут и овим несавесним грађанима", истакао је Барош.

Док се не стигне до било каквих казни, грађанима је важно да се пронађе кривац. Они оправдано страхују, јер слике камиона који довозе и истоварују у њихове улице шта стигну, све су чешће. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво