Читај ми!

Како се из једног писма захвалности сазнало за подвиг полицајца Срећка Брановића

Да није упутио писмо захвалности министру унутрашњих послова Александру Вулину, јавност у Новом Пазару и Србији не би сазнала да је фудбалског судију Енеса Гегића током пожара 6. фебруара спасао полицајац Срећко Брановић. Пожар се догодио два сата после понoћи у Черкез махали у Новом Пазару. Ватрена стихија претила је да прогута не само зграду бившег предузећа "Развитак" већ и многе куће у том насељу.

Покушавајући да водом из црева угаси разбуктали пожар да се не прошири на остале куће у комшилуку, Енес Гегић је те ноћи постао и сам жртва ватрене стихије која је могла да се заврши кобно да му полицајац, који је такође био повређен, није помогао да што пре дође до болнице.

"Мени је већ понестало снаге и даха и ја сам осетио да сам малаксао и да нећу моћи да издржим и да се склоним тамо где су били сви остали.

У том моменту пришао ми је полицајац Срећко Брановић, узео ме за руку и помогао да сиђем са зида и само се сећам да сам тог момента вриснуо јер су руке биле вреле", присећа се кобног тренутка Енес Гегић.

Осећао је, каже опекотине и некако је дошао до полицијских кола јер му је помагала супруга и да се више ничега не сећа.

Енесу је супруга испричала с којом пожртвованошћу и брзином су у спасавању помогли ватрогасци и полицајци.

Повређени полицајац није одустао од помоћи другима

"Упалио сам звучну и светлосну сигнализацију и брзо возио према здравственом центру. На путу до болнице видео сам да му је све горе. Брзо смо стигли до хитне службе, и yнео сам га и y возило и преузели су га здравствени радници.

Тек тада сам одахнуо, наслонио се на возило и видео да сам повређен. Повреде нису биле тешке па сам се вратио до места пожара", прича Срећко Брановић, полицајац из Новог Пазара.

Тек кад се уверио да више нема повређених грађана, каже да је отишао сам у здравствени центар где му је указана лекарска помоћ.

На Енесову поруку одговорио је и МУП наглашавајући да су поштовање и захвалност грађана yз указану помоћ велики подстрек у раду полицијских службеника.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво