Читај ми!

Светлана Вукмировић о забрани уласка на КиМ: Објашњење Приштине смешно и недобронамерно

Екипа емисије наше куће "Право на сутра" вратила се у Београд, након што јој је, после четири дана чекања, из Приштине речено да не могу да ступе на територију Косова и Метохије. Уредница емисије Светлана Вукмировић истиче да је поступак Приштине недобронамеран и позива надлежне да ситуацију реше, како се не би поновила у будућности.

Светлана Вукмировић је, гостујући у Јутарњем програму, рекла да је косовска полиција на прелазу Јариње, после четири дана чекања, саопштила да гранична управа у Приштини не дозвољава улазак екипе на КиМ јер, како су рекли, долазак није најављен 72 сата раније, преко официра за везу Дејана Павићевић.

Уредница емисије "Право на сутра" истиче да је то неозбиљно те да је разлог и "више него смешан" јер не постоји правило да новинарске екипе морају да се најаве на такав начин.

Нико никада, како каже, раније није тражио од екипе емисије, нити од других новинара, да се најаве на такав начин.

Вукмировићева указује да задржавања екипе емисије "Право на сутра" трају већ две и по године уназад. Сматра да је разлог за то много изнетих информација у серију о узурпираној имовини Срба на КиМ.

"Кад се појави моја лична карта на прелазу, појави се упозорење да сам ја ступила на територију и контактирају Приштину", истиче Вукмировићева додајући да су службеници пропитивали где иду и шта раде.

Уредница емисије "Право на сутра" указује да је, пошто су их зауставили, одлучила да буде упорна и сачека објашњење.

"Ми смо новинарска екипа, а не државни представници, нама је овако нарушен рад и концепција емисије. Консултовала сам се са руководством наше куће, која је дала подршку да треба останем", наглашава Вукмировићева наводећи да је објашњење Приштине недобронамерно.

Према њеним речима, о свему је обавештен Брисел, ОЕБС, новинарска удружења УНС, НУНС.

Додаје да ће се екипа емисије поново упутити ка Косову и Метохији јер емисија значи људима који тамо живе и који су у иностранству.

Позива надлежне да ову ситуацију реше, како се овакве ствари ниједној новинарској екипи не би дешавали убудуће.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво