Читај ми!

"Теленор Србија" тужи "Јунајтед групу" за нелојалну конкуренцију

Kомпанија Теленор Србија поднела је надлежним судским органима у Србији тужбу због, како је саопштила, непоштене тржишне утакмице против повезаних фирми Јунајтед групе Б. В. Холандија, Српске кабловске мреже д.о.о. Београд, Адрија њуз с.а.р.л. Луксембург и Адрија њуз д.о.о. Београд.

"Теленор" у саопштењу оцењује да ова групација компанија, почев од 25. јануара 2021. године спроводи неистиниту и интензивну медијску кампању, користећи медије у свом власништву Н1 и Нова С, чиме настоји да спречи или отежа улазак "Теленора" као новог конкурента на тржишту дистрибуције медијског садржаја.

У саопштењу, "Теленор" подсећа да "Јунајтед група" и "СББ" имају већински положај на тржишту дистрибуције медијских садржаја од 46,1 одсто, док "Теленор" тек треба да уђе на ово тржиште, и то након што надлежни органи Србије, како наводе, независно, стручно и непристрасно донесу одлуку.

"Теленор Србија" истиче да су потписани уговори о закупу "Телекомове" инфраструктуре у потпуности у складу са законима Србије и да у њима нема назнака нарушавања конкурентности или медијског плурализма у Србији.

Kако је наведено, "Теленор Србија" је до сад два пута безуспешно тражио од "Јунајтед групе" понуду за дистрибуцију канала који су у власништву или чијим правима располаже ова групација, јер је амбиција компаније да у будућој понуди има што шири могући избор канала, укључујући Нову С, Н1, Спорт клуб и остале.

"Kао и претходна тужба коју је компанија Теленор Србија поднела за надокнаду штете, и тужба за нелојалну конкуренцију усмерена је против компанија које су креатори медијске кампање. Тужбом за нелојалну конкуренцију захтева се да се фирмама у власништву Јунајтед групе такво деловање онемогући, јер се њиме крше законске норме и добри пословни обичаји, и да судска пресуда буде објављена у средствима јавног информисања."

Такође, "Теленор" наводи да ће накнадно определити висину штете коју је претрпео због нелојалне тржишне утакмице.

Због интензивне медијске кампање и оптужби са којима се суочава, "Теленор" је, како наводе у тој компанији, био принуђен да предузме правне акције како би заштитио своју репутацију.

У компанији верују да ће од сада наставити да се на тржишту такмичи релевантним понудама које корисници вреднују, као што је чинила током петнаест година пословања на српском тржишту, наведено је у саопштењу.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво