Читај ми!

Брнабићева са председником фондације "Сколково": У Србији постоји велики потенцијал за сарадњу

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са председником фондације "Сколково" Аркадијом Дворковичем о даљим облицима сарадње, а један од њих је и дигитализација српског здравственог система.

Ана Брнабић је рекла да је делегација Научно-технолошког парка "Сколково" из Москве прихватила да се укључи у даљи развој стратап стратегије о екосистему.

"Замолили смо их и они су прихватили да се укључе у даљи развој наше стратап стратегије о екосистему. Влада Србије је направила радну групу за развој те стратегије коју чине експерти. Сад укључујемо и 'Сколково'. То је кичмени стуб развоја Србије", рекла је Брнабићева у Научно-технолошком парку у Београду.

Додала је да ће са "Сколковим" Србија сарађивати и у дигитализацији нашег здравственог система.

"Наша сарадња је са 'Сколковим' почела 2015. године када је Александар Вучић као премијер посетио 'Сколково'. У јануару 2019. године смо приликом посете Владимира Путина потписали споразум о сарадњи. Пре годину дана ја сам посетила 'Сколково' и од тада су наше стратап компаније постале део њиховог образовног програма како би имале шансу на руском тржишту", рекла је премијерка.

Брнабић је указала да јој је велика част да има прилике да угости један од најбољих истраживачких центара на свету.

Председник фондације "Сколково" Аркадиј Дворкович рекао је да у Србији постоји велики потенцијал за сарадњу са Русијом.

"Надамо се да ћемо у Србији поставити исти систем као у Русији, а можда чак и бољи. За Русију нека тржишта нису баш отворена и зато сам веома опстимистичан за нашу будућу сарадњу", рекао је Дворкович.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво