Читај ми!

Рудничани дуже од деценије чекају банкомат

Већина грађана плате и пензије добија на текући рачун и свакодневно користи платне картице. Зато су банкомати постали неопходни, јер омогућавају подизање готовине и када банке не раде. Ипак, нису свима једнако доступни.

Викендом, кад банке не раде, Рудничани не могу доћи до готовине, јер у месту нема банкомата. То је посебно незгодно када пензија „легне" на рачун у суботу.

"Банкомат је потребан зато што немате прилику да узмете новац, ако је то субота или недеља", каже Адам Милетић из Рудника.

Дуже од деценије чекају долазак банкомата, посебно они који имају рачуне у банкама.

"Вероватно је то политика Поштанске штедионице, да не даје за картице готовину других банака. Према томе ми сад морамо да идемо у Милановац да бисмо подигли готовину", истиче Милетић.

Председник Савета Месне заједнице Рудник Милован Николић каже да највећи проблем имају пензиноери.

"Пензионерима је такође проблем, углавном су то болесни и старији и људи, углавном неспособни. Осим што их кошта да оду до Милановца, не постоје редовне аутобуске линије. Ја мислим да два или три, евентуално саобраћају између Рудника и Милановаца", објашњава Николић.

Када ће стићи банкомат не знају ни у Удружењу банака јер на то питање нису добили одговор ни од једне банке.

Рудничани чекају да добију и рзавску воду за пиће, да се реши проблем канализације, а морају да се помуче да дођу и до зарађеног новца.

За банкомат није потребна обимна пројектно техничка-документација, а интересовање постоји. На Руднику живи 1.500 људи, од тога је 600 пензионера и 600 запослених. Од почетка пандемије ковида, популацију су увећали и викендаши.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво