Читај ми!

Голд гондола на Златибору већ превезла 30.000 људи, инвестиција ће бити отплаћена за годину дана

Снег копни и на Златибору, али не и интересовање за вожњу гондолом. За мање од месец дана панорамска жичара превезла је близу 30.000 људи и подаци показују да ће се исплатити много брже него што је планирано. Гужве су посебно викендом, а вожњу зауставља једино јак ветар на планини.

Редови од по неколико стотина људи који чекају на полазној станици златиборске жичаре су уобичајена слика. Двадесет пет минута вожње од центра планине до врха Торник изнад златиборских пејзажа, ливада, борова, Рибничког језера, за многе је несвакидашњи догађај.

"Ја сам одушевљена. Обишла сам много земаља ван граница бивше Југославије и могу рећи да овде сви треба да дођу, да оставе новац овде јер ово панорамско разгледање могу да кажем да је најлепше у свету", каже посетитељка Златибора.

Миломир Туцовић, помоћник директора ЈП "Голд гондола", наводи да се, у просеку, дневно превезе и 1.200 људи, а викендом и готово две хиљаде.

"Путници су претежно посетиоци Златибора, домаћи туирсти, мада има доста туриста и из региона", додаје Туцовић.

Велико интересовање потврђује да се Златиборцима улагање 13 милиона евра у "Голд гондолу" заиста позлатило.

"Овако како сада теку ствари, сигурно ће бити отплаћена у једној години, што је у туризму, сложићете се, изузетан успех и ретко где у свету имамо овакву посећеност и да се инвестиција врати за годину дана, не само инвестиција већ и индиректна добит", наглашава Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина.

Уз постојећих 55 кабина зато су поручили још 35. Планирају и изградњу нове жичаре до Чиготе од међустанице и будућег "Златног града" крај Рибничког језера.

Да Златибор нема проблема с посетом, говори и двадесетак хиљада туриста овог викенда и одавно резервисани сви капацитети за Сретење.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво