Протест ветерана у Ваљеву

Ваљевски резервисти најавили да ће радикализовати протесте, након неуспеле блокаде пруге Београд-Бар. Четворица резервиста изведена пред истражног судију.

Након данашње неуспеле блокаде пруге Београд-Бар код Ваљева, ратни војни резервисти тог краја најавили су да ће наредних дана радикализовати протест и позвати све резервисте да им се придруже у захтеву за остваривање својих права.

У саопштењу Удружења бораца ваљевског краја наводи се да је полиција спречила њихов протест и да су четворица учесника - Милисав Матић, Божидар Петровић, Зоран Ђелмаш и Владан Давидовић, приведени у Полицијску управу у Ваљеву.

Начелник Полицијске управе у Ваљеву Предраг Гајић рекао је Танјугу да су четворица резервиста, који су приведени у Полицијску управу, касније одведени у амбуланту, где су лекари констатовали да немају никаквих повреда.

Ваљевска полиција привела седам особа због учешћа у непријављеном јавном скупу у организацији кризног штаба ратних војних резервиста. 

Четворица ваљевских ратних ветерана приведена су судији за прекршаје због дрског и насилничког понашања током протеста, саопштио је Гајић.

Против преостале три особе прекршајни поступак биће покренут у редовној процедури.  

Полиција није дозволила одржавање скупа на перонима железничке станице у Ваљеву и блокаду пруге Београд-Бар.

Они су на делу пруге поред реке Градац на кратко успели да седну на шине, а када су полицајци хтели да их помере одатле, четворица ветерана им се супротставила, због чега су са лисицама приведени у полицијску станицу, а потом и дежурном судији за прекршаје.

Резервисти су, уз пратњу полиције, наставили протест шетњом кроз град.

Учесници протеста окупили су се зато што, како тврде, државни органи игноришу њихове захтеве за исплату разлика у ратним дневницама за време проведено на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања 1999. године.

Они траже да им се та разлика исплати на начин како је она раније исплаћена њиховим саборцима из Топличког округа.

У поподневним сатима резервисти су се разишли, а пругу и станицу код Ваљева обезбеђује полиција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво