Читај ми!

Вулин о хапшењима: Нећемо дозволити да се створи нови "земунски клан"

Данас је ухапшено 17 припадника oрганизоване криминалне групе коју "предводе Беливук и Миљковић", и која се основанo сумњичи за убиства, изнуде, отмице и диловање дроге, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. Званичници полиције саопштили да је реч о групи која се крила иза навијачке групе Партизана и поручили да криминалне организације неће бити јаче од закона.

Александар Вулин је рекао да је Србија озбиљна земља и да неће дозволити да се створи неки нови "земунски клан" и да постоје организоване криминалне групе које мисле да су јаче од државе, да могу да убијају, дилују, рекетирају, врше изнуде...

Вулин је рекао да је акција спроведена захваљујући Тужилаштву за организовани криминал, по чијем налогу је МУП поступао.

"Можемо да кажемо да је Србија данас боље и безбедније место", рекао је министар и захвалио тужиоцу за организовани криминал на храбрости, професионализму и упорности.  

Министар је захвалио и директору БИА, као и начелницима у полицији.

"За само сто дана од када је председник Вучић наложио појачану борбу против организованог криминала, ТОК, МУП и БИА су у Србији ухапсили Дарка Елеза, који је годинама избегавао правду, разбили организовану криминалну групу коју су предводили Беливук и његови партнери. Тако се води рат против организованог криминала", рекао је Вулин.  

Позвао је грађане Србије да верују у систем који их штити и позвао их је да се обрате полицији ако знају било шта о ухапшенима. 

Начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић рекао је да је полиција спровела опсежну акцију на сузбијању криминала у сарадњи са ТОК и БИА, а посебно када је реч о тешким кривичним делима као што су отмице и убиства. 

"Врло смо одлучни да Београд буде безбедан град и да МУП покаже оно што јесмо", поручио је Милић и рекао да криминалне организације неће бити јаче од закона и да "неће рушити будућност наше деце". 

Скривање иза навијачке групе Партизана 

В. д. начелника Службе за борбу против организованог криминала и заменик начелника УКП Нинослав Цмолић поручио је да су хапшењима показали да у Србији нема заштићених и да се неће толерисати никакве организоване криминалне групе. 

"Група која је јутрос разбијена одговорна је за серију најмонструознијих злочина можда у последњих неколико десетина година", навео је. 

Како је објаснио Цмолић, група се све време крила иза навијачке групе Партизана, али је истакао да то нису навијачи већ криминалци. 

"Доказаћемо улогу сваког од њих појединачно", рекао је и нагласио да се неће толерисати никакви видови криминала без обзира на то да ли се крију иза навијачких група.  

Раније јутрос је тужилац за организовани криминал Младен Ненадић саопштио да је ухапшено и задржано 16 особа осумњичених за удруживање ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво